Logo Stichting Opvoeden.nl

Peuter

Kinderbed

Slaapt je kind in een ledikant of een bed met spijlen? Bereid je er dan op voor dat er een moment komt dat je peuter probeert om eruit te klimmen.

Kinderbed

Als je merkt dat je kind gaat klimmen, dan wordt het tijd voor een laag kinderbed. Of je kunt de spijlen uit het bed halen. Zo kan je kind gemakkelijk zelf uit bed komen. Ben je bang dat je kind zich kan bezeren als het toch uit bed klimt? Leg dan een matras naast het bed op de grond. Op een laag kinderbed kun je vaak ook nog een bedhek plaatsen, zodat je kind niet uit bed kan rollen.

's Nachts ronddwalen

Als je kind zelf uit bed kan komen, kan het ’s nachts door het huis gaan lopen. Het risico bestaat dat het van de trap valt. Als je de deurkruk van de kamer verticaal monteert, kan je peuter de deur niet openen. Sluit de badkamer, de wasmachine en de trap goed af als je kind zo groot is dat het wel uit de kamer kan komen.

Kussen

Verhuist je kind naar een groter bed en is je kind ouder dan twee jaar, dan kan het een dun kussen gaan gebruiken. Gebruik voor die tijd nog geen kussen.

Klamboe

Wil je een klamboe gebruiken om je kind te beschermen tegen muggen? Maak de klamboe dan zo vast, dat je kind er niet bij kan en er niet in verstrikt kan raken.

 

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X