Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Kinderbed

Slaapt je kind in een ledikantje of een bedje met spijlen? Bereid je er dan op voor dat er een moment komt dat je peuter gaat proberen eruit te klimmen.

Op dat moment geeft je kind eigenlijk zelf aan dat het tijd wordt voor een laag kinderbed, of om de spijlen uit het bed halen, zodat je kind gemakkelijk zelf uit bed kan komen. Je kunt ook een matras naast het bed op de grond leggen, zodat je kind zich geen pijn doet als het toch uit bed klimt. Op een laag kinderbed kun je vaak ook nog een bedhek plaatsen, zodat je kind niet uit bed kan rollen.

Kussen

Verhuist je kind naar een groter bed, dan kan het een dun kussen gaan gebruiken. Voor die tijd is dat niet aan te raden.

Klamboe

Wil je een klamboe gebruiken om je kind te beschermen tegen muggen? Maak de klamboe dan goed strak om het bed vast. Zo zorg je ervoor dat je kind er niet bij kan en er niet in verstrikt kan raken.

Laat je peuter niet ’s nachts ronddwalen door het huis

Als je kind zelf uit bed kan komen, kan het ’s nachts door het huis gaan lopen, met het risico dat het van de trap valt. Je kunt de deurkruk van de kamer verticaal monteren, zodat je peuter die niet kan openen. Wanneer kinderen zo groot zijn dat ze wel uit hun kamer kunnen komen, is het goed om de badkamer, wasmachine en trap zo af te sluiten dat ze er niet bij kunnen.

×
Waar ben je?