Logo

Keurmerk

Als je een vraag hebt over het opvoeden of opgroeien van je kind, wil je graag gemakkelijk en snel het juiste antwoord vinden. Natuurlijk zoek je daarvoor op internet. Maar er staat zoveel informatie online. Welke informatie is juist en kun je vertrouwen?

Keurmerk

Keurmerk

Dan is het goed te weten, dat de informatie met dit keurmerk onafhankelijk én betrouwbaar is.

1. Goedgekeurd door de wetenschap

De informatie op deze website is getoetst aan landelijke protocollen en richtlijnen en aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Landelijke kennis- en thema-instituten zorgen voor deze eerste inhoudelijke toets.

2. Goedgekeurd door de praktijk

Wat heb je eraan als de informatie inhoudelijk klopt, maar praktisch niet toepasbaar is? Daarom toetsen verschillende professionals vanuit hun eigen kennis en ervaring of de informatie bruikbaar is voor ouders. Ook beroepsverenigingen kijken mee of de informatie klopt en actueel is.

3. Goedgekeurd door ouders

En dan het allerbelangrijkste: wat vinden ouders en opvoeders er zelf van? Daar doen we onderzoek naar, bijvoorbeeld door ouders te vragen aan welke informatie ze behoefte hebben. Daarnaast betrekken we ouders structureel bij het redactieproces. Hun opmerkingen gebruiken wij om de teksten continue te verbeteren. Tenslotte kunnen álle ouders hun feedback geven op de informatie via de 'feedback-knop' onderaan de teksten. Voor en door ouders dus!

Informatie die helpt

In de teksten vind je uitleg en tips over allerlei onderwerpen waar je als (aanstaande) ouder vragen over kunt hebben. Maar misschien heb je nog meer vragen, of wil je liever persoonlijk advies of hulp. Dan helpt deze website je verder met links naar specifieke, betrouwbare websites of naar hulp en ondersteuning bij jou in de buurt.

Klopt de informatie niet?

We besteden de grootst mogelijke zorg aan de informatie op deze website. Lees je toch iets, waarvan je denkt dat het niet klopt? Laat het ons dan weten via contact@opvoedinformatie.nl.

Opvoedinformatie Nederland

April 2019

Deel deze informatie via social media