Logo Stichting Opvoeden.nl

Laatste wijzigingen

Op deze pagina vind je de laatste wijzigingen die zijn aangebracht in de opvoedinformatie. Dit kan zijn naar aanleiding van nieuw onderzoek, feedback van het Landelijk Ouderpanel of meldingen die we binnenkrijgen via het tipformulier. Wil je maandelijks op de hoogte blijven van de nieuwste informatie? Meld je dan aan voor een van onze nieuwsbrieven.


Lijst van de laatste wijzigingen

Soa's Puber / Gezondheid en voeding / Ziekten en aandoeningen

13-6-2018 - 16:28

In samenwerking met SOA Aids NL zijn alle soa-gerelateerde teksten op Opvoeden.nl geactualiseerd. Het is belangrijk om al vroeg met je kind te praten over veilig vrijen en voorbehoedsmiddelen. Zo kun je voorkomen dat je kind een soa oploopt.

Heupdysplasie Baby / Gezondheid en voeding / Ziekten en aandoeningen

4-4-2018 - 17:04

Naar aanleiding van de verschenen richtlijn 'Heupdysplasie' is de tekst hierover op Opvoeden.nl herschreven. 'Als je kind heupdysplasie heeft, dan is er een probleem in de ontwikkeling van de heup. De jeugdarts of de verpleegkundig specialist onderzoekt regelmatig de heupen van je kind.'

Gezondheid en bewegen Basisschoolkind / Gezondheid en voeding

7-3-2018 - 17:02

In samenwerking met Kenniscentrum Sport zijn de nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad geïmplementeerd in de teksten van Opvoeden.nl. 'Basisschoolkinderen hebben elke dag minimaal een uur matig of zwaar intensieve beweging nodig om gezond te blijven'.

Pesten Basisschoolkind / Opvoeding en gedrag / Lastig gedrag

12-2-2018 - 13:49

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de tekst 'Pesten' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je het aanpakt als je kind gepest wordt of als jouw kind de pester is.

Gezonde voeding Basisschoolkind / Gezondheid en voeding / Voeding

12-2-2018 - 13:44

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de basissschooltekst 'Gezonde voeding' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je gezond leven leuk maakt voor je kind. Wat zijn bijvoorbeeld gezonde tussendoortjes?

Gezonde voeding Peuter / Gezondheid en voeding / Voeding

12-2-2018 - 13:27

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de peutertekst 'Gezonde voeding' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je gezond leven leuk maakt voor je kind: 'Serveer water in een mooie kan met wat schijfjes citroen, dit maakt het aantrekkelijker.'.

Opvoedtips kinderen Basisschoolkind / Opvoeding en gedrag

12-2-2018 - 13:17

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de tekst 'Opvoedtips' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je met brutaal gedrag omgaat: 'Als je wilt dat je kind rustig wordt, word dan eerst zelf rustig.'

Alcohol Zwanger / Gezondheid en voeding / Genotmiddelen

4-1-2018 - 11:53

Met als laatste de tekst 'Alcohol' in de zwangerschapsfase zijn nu alle teksten over alcohol en drugs binnen Opvoeden.nl geactualiseerd door het Trimbos-instituut. 'Overmatig alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan leiden tot het foetaal alcoholsyndroom. Dit kan al gebeuren als je op één avond veel drinkt.'.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X