Logo Stichting Opvoeden.nl

Laatste wijzigingen

Op deze pagina vind je de laatste wijzigingen die zijn aangebracht in de opvoedinformatie. Dit kan zijn naar aanleiding van nieuw onderzoek, feedback van het Landelijk Ouderpanel of meldingen die we binnenkrijgen via het tipformulier. Wil je maandelijks op de hoogte blijven van de nieuwste informatie? Meld je dan aan voor een van onze nieuwsbrieven.


Lijst van de laatste wijzigingen

Drank Puber / Gezondheid en voeding / Genotmiddelen

16-7-2018 - 16:37

De tekst 'Drank' is aangevuld en geactualiseerd in samenwerking met het Trimbos Instituut. 'Als je kind een keer alcohol drinkt, is dat niet meteen een reden om je zorgen te maken.' Maar wanneer is er wel reden tot zorg? Hier geeft de tekst 'Drank' antwoord op.

Lachgas Puber / Gezondheid en voeding / Genotmiddelen / Drugs

16-7-2018 - 14:32

Aan Opvoeden.nl is de tekst 'Lachgas' toegevoegd. 'Gebruikt jouw kind lachgas of ben je bang dat het gebruikt? Dat is niet meteen reden om je zorgen te maken. Een verslaving aan lachgas komt weinig voor. Maar er zijn wel risico`s doordat de hersenen tijdelijk geen zuurstof krijgen.'

Postpartum depressie Baby / Kraamtijd

16-7-2018 - 13:55

Op Opvoeden.nl is de tekst 'Postpartum depressie' geactualiseerd. 'Veel vrouwen hebben last van kraamtranen. Zijn de huilbuien na een paar dagen niet over en heb je ook andere klachten zoals nergens zin in hebben of moeite hebben om je te concentreren? Dan kan het zijn dat je een post-partumdepressie hebt.'

Bedplasmethoden Basisschoolkind / Opvoeding en gedrag / Zindelijkheid / Bedplassen

16-7-2018 - 12:34

In samenwerking met Jan van den Brule van het NCJ is de nieuwe tekst 'Bedplasmethoden' geschreven en toegevoegd aan Opvoeden.nl. Willen jij en je kind echt iets doen aan het bedplassen? Probeer dan een methode toe te passen. Het is belangrijk dat je je kind hierop goed voorbereidt en dat je de methode volhoudt en doorzet.

Soa's Puber / Gezondheid en voeding / Ziekten en aandoeningen

13-6-2018 - 16:28

In samenwerking met SOA Aids NL zijn alle soa-gerelateerde teksten op Opvoeden.nl geactualiseerd. Het is belangrijk om al vroeg met je kind te praten over veilig vrijen en voorbehoedsmiddelen. Zo kun je voorkomen dat je kind een soa oploopt.

Heupdysplasie Baby / Gezondheid en voeding / Ziekten en aandoeningen

4-4-2018 - 17:04

Naar aanleiding van de verschenen richtlijn 'Heupdysplasie' is de tekst hierover op Opvoeden.nl herschreven. 'Als je kind heupdysplasie heeft, dan is er een probleem in de ontwikkeling van de heup. De jeugdarts of de verpleegkundig specialist onderzoekt regelmatig de heupen van je kind.'

Gezondheid en bewegen Basisschoolkind / Gezondheid en voeding

7-3-2018 - 17:02

In samenwerking met Kenniscentrum Sport zijn de nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad geïmplementeerd in de teksten van Opvoeden.nl. 'Basisschoolkinderen hebben elke dag minimaal een uur matig of zwaar intensieve beweging nodig om gezond te blijven'.

Pesten Basisschoolkind / Opvoeding en gedrag / Lastig gedrag

12-2-2018 - 13:49

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de tekst 'Pesten' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je het aanpakt als je kind gepest wordt of als jouw kind de pester is.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X