Logo Stichting Opvoeden.nl

Laatste wijzigingen

Op deze pagina vind je de laatste wijzigingen die zijn aangebracht in de opvoedinformatie. Dit kan zijn naar aanleiding van nieuw onderzoek, feedback van het Landelijk Ouderpanel of meldingen die we binnenkrijgen via het tipformulier. Wil je maandelijks op de hoogte blijven van de nieuwste informatie? Meld je dan aan voor een van onze nieuwsbrieven.


Lijst van de laatste wijzigingen

Pesten Basisschoolkind / Opvoeding en gedrag / Lastig gedrag

12-2-2018 - 13:49

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de tekst 'Pesten' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je het aanpakt als je kind gepest wordt of als jouw kind de pester is.

Gezonde voeding Basisschoolkind / Gezondheid en voeding / Voeding

12-2-2018 - 13:44

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de basissschooltekst 'Gezonde voeding' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je gezond leven leuk maakt voor je kind. Wat zijn bijvoorbeeld gezonde tussendoortjes?

Gezonde voeding Peuter / Gezondheid en voeding / Voeding

12-2-2018 - 13:27

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de peutertekst 'Gezonde voeding' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je gezond leven leuk maakt voor je kind: 'Serveer water in een mooie kan met wat schijfjes citroen, dit maakt het aantrekkelijker.'.

Opvoedtips kinderen Basisschoolkind / Opvoeding en gedrag

12-2-2018 - 13:17

Stichting Opvoeden.nl heeft in samenwerking met GGD regio Utrecht enkele filmpjes ontwikkeld. Aan de tekst 'Opvoedtips' is een filmpje toegevoegd waarin Fiona tips geeft over hoe je met brutaal gedrag omgaat: 'Als je wilt dat je kind rustig wordt, word dan eerst zelf rustig.'

Alcohol Zwanger / Gezondheid en voeding / Genotmiddelen

4-1-2018 - 11:53

Met als laatste de tekst 'Alcohol' in de zwangerschapsfase zijn nu alle teksten over alcohol en drugs binnen Opvoeden.nl geactualiseerd door het Trimbos-instituut. 'Overmatig alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan leiden tot het foetaal alcoholsyndroom. Dit kan al gebeuren als je op één avond veel drinkt.'.

Adviezen mediagebruik baby's Baby / Opvoeding en gedrag / Media

18-12-2017 - 16:37

Reacties die wij kregen vanuit het Landelijk Ouderpanel over mediaopvoeding waren aanleiding om de teksten te actualiseren. Dit is gedaan met behulp van Justine Pardoen van Bureau Jeugd en Media. Zo is onder andere de informatie over beeldschermtijd uitgebreid.

Inbakeren Baby / Opvoeding en gedrag / Huilen

11-12-2017 - 17:08

De tekst over inbakeren is aangepast en aangevuld. De tekst is uitgebreider over de regels van het inbakeren en er is informatie toegevoegd over inbakerzakken en -doeken.

Veilig in bed en in de box Baby / Verzorging en veiligheid

11-12-2017 - 16:56

Aan de tekst 'Veilig in bed en in de box' is een kopje toegevoegd over babynestjes. Een babynestje is een nestje waar je je baby in kunt leggen met een opstaande rand. 'Het gebruik van babynestjes in het ledikant of tussen de ouders in het grote bed, wordt afgeraden.'.

Drinkgedrag jongeren Puber / Opvoeding en gedrag / Vrije tijd en sport

27-11-2017 - 14:56

Trimbos-instituut actualiseert op dit moment alle teksten over alcohol en drugs op Opvoeden.nl. Onder andere de tekst 'Drinkgedrag' staat nu online. 'Verbieden werkt misschien niet meer, maar je kunt wel duidelijk maken hoe jij erover denkt.' Uit onderzoek blijkt dat ouders meer invloed op hun kind hebben dan zij zelf denken.

Vaste voeding voor baby's Baby / Gezondheid en voeding

13-11-2017 - 15:52

Aan de tekst 'Vaste voeding' is naar aanleiding van een melding informatie toegevoegd over pap op basis van moedermelk: 'Je kunt pap ook met moedermelk maken. Maar dan blijft de pap dun. Dat komt door een enzym in de moedermelk.'.

Keizersnede bevalling Zwanger / Bevalling

16-10-2017 - 11:42

Aan de tekst 'Keizersnede bevalling' is meer informatie toegevoegd over Gentle sectio. Vroeg huid-op-huid contact is goed voor de band tussen jou en je baby en het kan ervoor zorgen dat je borstvoeding sneller op gang komt.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X