Logo Stichting Opvoeden.nl

Peuter

Zien

Wanneer je kind 3 jaar is, wordt er op het consultatiebureau een ogentest gedaan waarbij de gezichtsscherpte wordt onderzocht. Dit noemen ze ook wel het visusonderzoek.

Signalen van slecht zien

Er zijn bepaalde signalen waaraan je kunt zien dat een kind problemen heeft met de ogen. Kinderen met oogproblemen kunnen klagen over hoofdpijn, knijpen met de ogen, scheel kijken of moeite hebben met het benoemen van kleuren (voornamelijk bij jongens). Heb je het vermoeden dat je kind een oogprobleem heeft, dan kun je het best langs je huisarts gaan of dit melden aan de arts van het consultatiebureau.

Op de basisschool

Tot ongeveer de leeftijd van 7 jaar wordt je kind op het consultatiebureau of door de jeugdarts (schoolarts) onderzocht op oogafwijkingen. Na die leeftijd vindt er geen standaardonderzoek meer plaats om problemen met het zicht op te sporen.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X