Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Stoppen met anticonceptie

De beslissing is genomen, en je wilt gaan proberen in verwachting te raken. De eerste keer dat je gaat vrijen zonder voorbehoedsmiddelen kan best een hele omslag zijn, en ook spannend en emotioneel, zeker als je jarenlang altijd juist je best hebt gedaan om níet zwanger te worden.

Je lichaam heeft tijd nodig

Het komt niet zo vaak voor dat vrouwen meteen in verwachting raken. Als je stopt met de pil, is je menstruatiecyclus soms niet meteen regelmatig en als je de prikpil gebruikte, kan een normale cyclus enkele maanden op zich laten wachten. Het lichaam van een vrouw heeft tijd nodig om de natuurlijke cyclus te herstellen.

Hormoonstaafje

Gebruik je een hormoonstaafje als voorbehoedsmiddel, dan kun je dat door de huisarts laten verwijderen. Hetzelfde geldt voor een spiraaltje. Als een hormoonstaafje is weggehaald, kan het enige tijd duren voor je cyclus weer normaal is. Als een spiraaltje is verwijderd, kun je wel meteen zwanger raken.

×
Waar ben je?