Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Gezondheid en bewegen

Voldoende beweging is goed voor de gezondheid. Wanneer jongeren minstens een halfuur tot een uur per dag intensief bewegen, blijven ze niet alleen op een gezond gewicht maar zorgen ze er ook voor dat hun lichaam in conditie blijft.

Bewegen

Bij beweging kun je denken aan een sport, maar ook aan traplopen, fietsen en een stevige wandeling. Als je veel beweegt, verbrand je energie.

Calorieën

De meeste voedingsmiddelen bevatten calorieën. Dit betekent dat er ‘energie’ in zit. Hoe meer calorieën, hoe meer energie en hoe meer je kind moet bewegen om die energie weer kwijt te raken.

  • Jongeren die niet voldoende bewegen, raken hun energie niet kwijt en kunnen te dik worden. Het teveel aan energie wordt namelijk opgeslagen als lichaamsvet.
  • Als jongeren juist veel bewegen en weinig eten, verliezen ze gewicht. Kijk daarom uit dat je kind niet te veel afvalt en te licht wordt.

Conditie

Bewegen is niet alleen goed voor het gewicht van je kind, maar ook voor het uithoudingsvermogen en de weerstand en conditie. Doordat jongeren bewegen, trainen ze hun spieren; niet alleen de arm- en beenspieren, maar ook de hartspier.

×
Waar ben je?