Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Kijkwijzer en Pegi

Er zijn diverse hulpmiddelen die ouders kunnen gebruiken bij de mediaopvoeding. Zo kun je filters gebruiken voor internet, of een kinderbrowser installeren. Het belangrijkste hulpmiddel is:

  • Kijkwijzer voor films en tv
  • Pegi voor games

Waar vind je de beoordelingen van mediaproducten?

De beoordelingen van alle mediaproducten staan in de televisiegidsen, bioscopen en op verpakkingen, maar zijn ook allemaal op te zoeken via Kijkwijzer.nl. Voor games apart kun je ook naar Pegi.info.

Waarschuwingssystemen

Kijkwijzer en Pegi zijn waarschuwingssystemen. Dat betekent dat je door de aangeven leeftijd ziet dat het niet geschikt is voor jongere kinderen. Dat oordeel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over mogelijke schadelijkheid.

Labels van Kijkwijzer

Voor films en tv zijn er labels met leeftijdsaanduidingen: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er pictogrammen die aanduiden waarom een tv-programma of film niet geschikt is voor een bepaalde leeftijd.

Je kunt de labels vinden op de website van Kijkwijzer.nl.

Labels van Pegi

De labels voor games (Pegi) zijn net iets anders en ook de leeftijden verschillen, maar de basis is hetzelfde. Pegi is een Europees systeem.

Tip: website voor kinderen

Er is ook een speciale website voor kinderen over Kijkwijzer: Bekijkhetmaar.nu.

×
Waar ben je?