Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Vakantie

Heb je zin om nog even een vakantie te boeken om tot rust te komen voordat je baby geboren wordt? Dat is prima mogelijk. Het is wel verstandig om van tevoren uit te zoeken of er gezondheidsrisico’s zijn.

Heb je nog inentingen nodig?

Als je op reis wilt naar een ver land, zou het best kunnen dat je daar inentingen voor nodig hebt. Als je zwanger bent, mag je bepaalde inentingen niet toegediend krijgen. Ook wanneer je bepaalde activiteiten wilt gaan ondernemen, is het goed om te checken of er risico’s aan verbonden zijn voor zwangere vrouwen.

Reisadvies

Omdat je als je zwanger bent nu eenmaal meer gezondheidsrisico’s loopt, is het verstandig om je huisarts te raadplegen als je naar het buitenland gaat. Dat kun je het best doen voordat je een vakantie boekt. Je huisarts, je verloskundige en de GGD kunnen je vertellen welke inentingen je nodig hebt voor welke bestemmingen. Zij kunnen je eventueel ook ander medisch advies geven over bijvoorbeeld zwangerschapskwaaltjes op reis, of je met het vliegtuig kunt gaan, wat je wel of niet mag eten, of je kunt zonnen en hoe je met hygiëne om kunt gaan.

Tips voor reizen in de zwangerschap

  • Maak geen al te lange autoritten.
  • Neem voldoende rust.
  • Als je naar een verre bestemming gaat, zoek dan eerst uit of daar bepaalde ziekten voorkomen. Je hebt namelijk minder weerstand als je zwanger bent. Daardoor kun je sneller ziek worden of zieker dan normaal.
  • Een infectieziekte kan gevaarlijk zijn voor je ongeboren kind.
  • Als je zwanger bent, mag je in de meeste gevallen gewoon vliegen. Per vliegtuigmaatschappij verschillen de regels, dus vraag je vliegtuigmaatschappij tot wanneer je mag vliegen. Als je een medische indicatie hebt, kan dat wel problemen opleveren. De luchtvaartmaatschappij kan je dan weigeren.
×
Waar ben je?