Logo Stichting Opvoeden.nl

Zwanger

Ziekten en aandoeningen

Niet bij iedere vrouw verloopt de zwangerschap vlekkeloos. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld last van zwangerschapskwaaltjes, maar het kan ook zijn dat je ernstiger aandoeningen hebt, waardoor de zwangerschap problematisch verloopt.

Aandoeningen die voor kunnen komen tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je bijvoorbeeld last krijgen van bekkeninstabiliteit, zwangerschapsvergiftiging of een ernstig verhoogde bloeddruk. Dit zijn lichamelijke aandoeningen. Daarnaast kun je ook last krijgen van emotionele of psychische aandoeningen, zoals ernstige stemmingswisselingen of een prenatale depressie.

Gynaecoloog

Wanneer je zwangerschap problematisch verloopt, kom je meestal terecht bij de gynaecoloog. De gynaecoloog is een arts die gespecialiseerd is op het gebied van vrouwelijke aandoeningen en zwangerschap. Als je behandeld wordt door de gynaecoloog, heb je een medische indicatie en zul je waarschijnlijk ook in het ziekenhuis moeten bevallen.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X