Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ziekenhuiskoffer

Het kan gebeuren dat je tijdens de thuisbevalling toch nog naar het ziekenhuis moet, bijvoorbeeld wanneer de bevalling niet vordert of als er pijnbestrijding nodig is. Het is dan fijn als je tas met spullen al klaarstaat, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wat pak je in in de ziekenhuiskoffer?

In deze ‘ziekenhuiskoffer’ neem je zowel spullen voor jezelf als spullen voor je baby mee. Voor jezelf kun je denken aan een oud T-shirt of nachthemd waarin je het prettig vindt om te bevallen. Denk ook aan schoon ondergoed (geen strings), warme sokken, schone kleren, stevige beha’s of speciale voedingsbeha’s, een ochtendjas en pantoffels of slippers. Natuurlijk neem je ook je eigen toiletspulletjes mee, zoals een tandenborstel, lipbalsem en bijvoorbeeld lenzenvloeistof. Vergeet ook niet het kraamverband en de zoogkompressen.

Wat pak je in voor je baby?

Voor je baby kun je wat kleding meenemen, zoals rompertjes, sokjes, een jasje en een mutsje, maar ook een speentje, een omslagdoek en een extra deken voor in de auto, en natuurlijk een autozitje en een maxicosi.

Overige praktische zaken

Een aantal praktische zaken die je ook mee kunt nemen zijn een fototoestel (denk aan een opgeladen batterij) of een videocamera, tijdschriften, een oplader voor je mobiele telefoon, een telefoonadresboekje en kleingeld of een opgeladen chipkaart voor het parkeren. Zorg daarnaast dat je verzekeringspapieren en je identiteitsbewijs in de tas zitten. Denk ook aan je ziekenhuiskaart en je zwangerschapskaart.

Extra tip

Zorg in de periode waarin je uitgerekend bent dat de benzinetank van de auto goed gevuld is. Onderweg naar het ziekenhuis wil je niet met een lege tank komen te staan.

×
Waar ben je?