Logo Stichting Opvoeden.nl

Zwanger

Angst voor de bevalling

Een luchtige benadering van de bevalling is het gemakkelijkst. Denk gewoon: ik laat het over me heen komen en ik zie wel.

Niet iedereen kan het zo luchtig opvatten. Sommige vrouwen zien op tegen de bevalling. Ze vragen zich af of alles goed is met de baby en of ze tijdens de bevalling veel pijn zullen hebben. Een goede mentale voorbereiding op de bevalling is voor iedereen goed.

Voorbereiden op de bevalling

Een handige tip is om alvast te beginnen met een zwangerschapscursus. Dat is een goede manier om je voor te bereiden op de bevalling. Hier leer je technieken om de weeën op te vangen en je tussen de weeën door te ontspannen.

Wie zijn er bij de bevalling?

Bedenk van tevoren waar je wilt bevallen en wie je er graag bij wilt hebben om je te steunen. Dat kan je partner zijn of je zus, je moeder, een vriend of een vriendin. Probeer in ieder geval de bevalling met een positieve houding in te gaan.

Deel je angst

Als je bang bent voor de bevalling, bedenk dan dat je vaak meer last hebt van die angst dan van de pijn zelf. Deel in ieder geval je angst met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen samen met jou kijken hoe je je bevalling het best kunt voorbereiden.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X