Logo Stichting Opvoeden.nl

Puber

Tweetalig onderwijs

Tweetalig onderwijs kan op alle typen scholen in Nederland gegeven worden; op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Engels

De meeste tweetalige scholen geven les in het Nederlands en in het Engels. In Friesland zijn er zelfs scholen die in het Nederlands, Engels en Fries lesgeven. Dit noemen we drietalig onderwijs.

Het doel van tweetalig onderwijs

Kinderen die het onderwijs in meerdere talen aangeboden krijgen, gaan soepeler om met taal en voelen zich zekerder in hun taalgebruik. Het doel is om de taalbeheersing te vergroten en ervoor te zorgen dat kinderen zich meer internationaal gaan oriënteren.

Tweetalige scholen

Er zijn veel middelbare scholen in Nederland die op het vwo tweetalig onderwijs aanbieden. Een kleiner aantal middelbare scholen biedt tweetalig onderwijs aan op vmbo- of havoniveau. De meeste scholen geven les in het Nederlands en in het Engels. De Engelse lessen worden vrijwel altijd gegeven door docenten die zelf Engels als moedertaal spreken. Er is inmiddels een keurmerk ontwikkeld om de kwaliteit van deze Engelse lessen te waarborgen.

Middelbare scholen waar tweetalig onderwijs wordt gegeven, zijn vaak heel populair en werken met strenge toelatingseisen en wachtlijsten.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X