Logo Stichting Opvoeden.nl

Puber

Zien

Tijdens de groeispurt groeien ook de ogen. Pubers kunnen daardoor slechter gaan zien. Daarvan kunnen ze hoofdpijn krijgen, en op school kunnen ze soms het bord niet meer lezen. Een verminderd gezichtsvermogen is bovendien gevaarlijk in het verkeer!

Brillen en lenzen

Als je kind aangeeft dat het niet scherp kan zien, kun je bij de opticien een oogtest laten doen. Er zijn leuke brillen te koop, maar veel pubers kiezen voor contactlenzen. Die moeten wel goed schoongehouden worden.

Draagt je kind contactlenzen? Dan is het belangrijk om elk jaar de ogen te laten controleren door de opticien. Zo worden ontstekingen of andere afwijkingen aan de ogen op tijd ontdekt. Meestal is een ander soort lens of onderhoudsproduct genoeg om het probleem op te lossen.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X