Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Homoseksualiteit

Iemand die homoseksueel is, heeft een seksuele voorkeur voor mensen van hetzelfde geslacht. Mannen die op mannen vallen noemen we homoseksueel en vrouwen die op vrouwen vallen lesbisch.

In de puberteit ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Dit betekent niet dat ze daar dan ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

Veel jongeren laten niet merken dat ze verliefd zijn. Andere jongeren experimenteren in deze periode juist met seks. Jongens vrijen met jongens en meiden met meiden. Jongeren kunnen dan ook ontdekken dat ze homoseksueel of lesbisch zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Als je kind uitkomt voor homoseksuele gevoelens

Als je kind er openlijk voor uitkomt homoseksueel of biseksueel te zijn, komt het ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken daarvan of moeten eraan wennen.

Respect voor elkaar

Als je kind hetero is, is het belangrijk dat het respect heeft voor anderen die wel lesbische of homoseksuele gevoelens hebben. Sommige jongeren vinden dit moeilijk.

Meer informatie over homoseksualiteit vind je op de website van Sense.info.

×
Waar ben je?