Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Homoseksualiteit

In de puberteit voelen jongeren zich vaak voor het eerst seksueel of romantisch aangetrokken tot iemand anders. Kinderen kunnen al vroeg doorhebben dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Je kind kan ook op jongens en meisjes vallen. Dit noem je biseksueel.

Als je kind merkt dat het verliefd kan worden op iemand van hetzelfde geslacht, betekent dit niet dat het daar ook direct iets mee wil doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

Veel jongeren laten niet merken dat ze verliefd zijn. Andere jongeren experimenteren in deze periode juist met seks. Jongens vrijen met jongens en meiden met meiden. Jongeren kunnen dan ook ontdekken dat ze homoseksueel of lesbisch zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Als je kind uitkomt voor homoseksuele gevoelens

Als je kind er openlijk voor uitkomt homoseksueel of biseksueel te zijn, komt het ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken daarvan of moeten eraan wennen.

Respect voor elkaar

Als je kind hetero is, is het belangrijk dat het respect heeft voor anderen die wel lesbische of homoseksuele gevoelens hebben. Sommige jongeren vinden dit moeilijk.

Meer informatie over homoseksualiteit vind je op de website van Sense.info.

×
Waar ben je?