Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Biseksueel

Je kind kan heteroseksueel, homoseksueel, of biseksueel zijn. Biseksualiteit houdt in dat je je seksueel aangetrokken voelt tot mannen en vrouwen. Biseksuele mensen zeggen ook wel dat ze niet op een geslacht, maar op een persoon vallen.

Biseksuele gevoelens ontdekken

In de puberteit (tussen de twaalf en achttien jaar) ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op jongens en op meisjes. Dit betekent niet dat ze daar ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

In deze periode kunnen jongeren experimenteren met seks. Het kan bij experimenteren blijven, maar jongeren kunnen ook ontdekken dat ze biseksueel zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Uit de kast

Iemand die er openlijk voor uitkomt biseksueel te zijn, komt ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken ervan of moeten eraan wennen als blijkt dat hun kind biseksueel is. Terwijl andere het misschien al hadden verwacht.ns liever voor zich.

×
Waar ben je?