Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Tips voor geschikte peuter-media

Verzamel zelf zoveel mogelijk tips voor leuke boeken en apps. Loop eens een boekwinkel in om te kijken naar nieuwe boeken, of snuffel in de bibliotheek. Daar kun je vaak ook dvd’s lenen. Vraag tips op het kinderdagverblijf of aan andere ouders in je omgeving, of via een ouderforum.

Handige websites

  • Mediasmarties.nl - verzameling mediaproducten met uitleg en leeftijdindeling.
  • Samenslim.nl - website met spelletjes voor 3-5 jaar (onderdeel van wetenschappelijk onderzoek).
  • Kennisnet.nl - brochure van Kennisnet en Mijn Kind Online met 104 leerzame apps en site voor kinderen van 2 tot 8 jaar.
  • Mediaukkies.nl - speciaal om het aanbod van media voor 0 tot 6 jaar onder de aandacht te brengen, zijn er elk jaar de Media Ukkie Dagen en een Media Ukkie Award.
  • Cinekid.nl - via deze site kun je de Cinekid Applab downloaden. AppLab biedt een gratis selectie van apps die per leeftijd beoordeeld zijn, en dus geschikt zijn voor jouw kind.

Veilige kinderbrowsers

Voor laptops en desktop-computers is er een simpele oplossing om je kind (vanaf 2 jaar) ook even zelfstandig te kunnen laten surfen: installeer de speciale kinderbrowser MyBee.nl.

MyBee is gratis en maakt gebruik van de kennis van andere ouders. Elk kind krijgt een eigen account waar je de geboortedatum invult. Daardoor krijgt je kind alleen sites te zien die door een redactie en collega-ouders voor die leeftijd zijn goedgekeurd.

Tablet kindvriendelijk maken

Voor tablets zijn er nog niet zulke eenvoudige oplossingen. Tips om je tablet veilig te maken voor peuters, vind je op de website Mijnkindonline.nl.

×
Waar ben je?