Logo Stichting Opvoeden.nl

Peuter

Tips voor geschikte peuter-media

Verzamel zelf zoveel mogelijk tips voor leuke boeken en apps. Dit kun je doen:

  1. Loop eens een boekwinkel in om te kijken naar nieuwe boeken, of snuffel in de bibliotheek. Daar kun je vaak ook dvd’s lenen.
  2. Bibliotheken verzorgen ook middagen met uitleg over geschikte apps voor kinderen.
  3. Vraag tips op het kinderdagverblijf of aan andere ouders in je omgeving. Dat kan ook via een ouderforum.

Handige websites

  • Mediasmarties.nl – hier vind je allerlei mediaproducten met uitleg en leeftijd indeling.
  • Samenslim.nl – een website met spelletjes voor kinderen van drie tot vijf jaar (dit is ook onderdeel van wetenschappelijk onderzoek).
  • Kennisnet.nl – hier vind je een folder van Kennisnet en Mijn Kind Online met 104 leerzame apps en sites voor kinderen van twee tot acht jaar.
  • Mediaukkies.nl - speciaal om het aanbod van media voor nul tot zes jaar onder de aandacht te brengen, zijn er elk jaar de Media Ukkie Dagen en een Media Ukkie Award.
  • Cinekid.nl - via deze site kun je de Cinekid AppLab downloaden. AppLab biedt een gratis selectie van apps die per leeftijd beoordeeld zijn. Zo kun je zien welke geschikt zijn voor jouw kind.

Tablet kindvriendelijk maken

Meer tips om je tablet veilig te maken voor peuters, vind je op de website Mijnkindonline.nl.

 

 

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X