Logo Stichting Opvoeden.nl

Peuter

Onderwijs

Als je kind 2 of 3 jaar oud is, kun je het een paar uren of dagdelen per week naar de peuterspeelzaal of naar de voorschool laten gaan.

Voorschool

Voorscholen zijn er voor kinderen vanaf 2 jaar en zijn bedoeld voor alle kinderen. Ze zijn speciaal geschikt voor kinderen die niet goed Nederlands spreken of extra stimulering nodig hebben.

Leerprogramma’s op de voorschool

De leerprogramma’s van de voorschool zijn gericht op alle gebieden van ontwikkeling: taal, denken, lichamelijke ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze leerprogramma’s worden gegeven door speciaal opgeleide leerkrachten. Het doel van de voorschool is om kinderen op een goede manier voor te bereiden op de basisschool.

Samenwerking met het consultatiebureau

De leidster van de peuterspeelzaal of de voorschool heeft regelmatig overleg met de verpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Samen met de leidsters en leerkrachten kan zij de ontwikkeling van je zoon of dochter in deze belangrijke eerste levensfase volgen. Daar waar nodig wordt je kind zo vroeg en zo goed mogelijk ondersteund. Bovendien kun je als ouder zelf ook rekenen op goede ondersteuning.

Een basisschool kiezen

Het is verstandig om je alvast te oriënteren op verschillende basisscholen bij jullie in de buurt. Op elke school wordt op een andere manier lesgegeven. Verder zijn er verschillende soorten scholen, bijvoorbeeld openbare scholen en bijzondere scholen. Als je een keuze hebt gemaakt voor een basisschool, kun je je kind aanmelden.

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X