Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Gezondheid en bewegen

Peuters zijn meestal heel actief en lijken geen moment rust nodig te hebben. Ze bewegen uit zichzelf al veel. Overal zien ze interessante en leuke dingen waar ze zonder aarzeling op afrennen.

Veiligheid

Een peuter in huis betekent dat je extra moet letten op de veiligheid, zowel binnenshuis als buitenshuis. Peuters zijn zich vaak nog niet bewust van gevaar.

Spelen en bewegen

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen. Dit is een manier om veel te bewegen. Beweging is goed voor de lichamelijke, sociale, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Als je kind regelmatig veel beweegt, bevordert dat de weerstand en een goede gezondheid.

Laat je peuter meer bewegen

Je kunt je kind meer laten bewegen door bijvoorbeeld naar de opvang te lopen. Vooral buiten spelen is goed voor je kind. Niet alleen de buitenlucht is gezond, maar bij buiten spelen bewegen kinderen ook veel meer doordat ze de vrijheid en de ruimte hebben. Lekker naar buiten gaan is dus veel beter dan binnen tv-kijken. Misschien is peutergym iets voor je kind.

Overgewicht bij peuters

Al in de jonge jaren is het belangrijk om veel te bewegen en overgewicht tegen te gaan. Soms worden peuters te gemakkelijk gedragen en gereden, terwijl ze best kunnen lopen. Door je kind meer te laten bewegen, voorkom je dat het te zwaar wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om op de voeding te letten.

×
Waar ben je?