Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Zon

Het is heerlijk om naar buiten te gaan als de zon schijnt. Zorg wel dat je jezelf en je kind goed beschermt tegen de zon.

Altijd zonnebrand smeren

Bescherm je kind door het in te smeren met zonnebrandcrème, ook in de schaduw. Gebruik voor kleine kinderen een crème met een hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30) en smeer ze elk uur in. Leg oudere kinderen uit waarom ze zich regelmatig in moeten smeren. Door verbranding veroudert de huid namelijk sneller en loop je meer risico op huidkanker.

Bescherm kleine kinderen

De huid van kleine kinderen kan maar 5 tot 10 minuten tegen de zon. Houd kleine kinderen zo veel mogelijk uit de felle zon, vooral tussen 11.00 en 15.00 uur. Gebruik bijvoorbeeld een parasol of een zonnescherm.

Om het hoofd van je kind goed te beschermen, kun je een petje of een zonnehoedje opzetten. De ogen van kleintjes zijn heel gevoelig voor uv-straling. Er zijn speciale kinderzonnebrillen te koop. Ook is het belangrijk dat ze veel drinken. Dat helpt om de warmte kwijt te raken en voorkomt uitdroging.

Toch verbrand?

Mocht je kind ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch verbrand zijn, smeer het dan in met een verzorgende aftersun. Raadpleeg bij ernstige verbranding je huisarts.

Zonnebank

Een zonnebank heeft net zo veel nadelen als de zon. Bovendien krijgen kinderen die vaak buiten zijn al genoeg zonlicht. Een zonnebank is voor kinderen af te raden, zeker als ze jonger dan 15 jaar zijn en een licht huidtype hebben.

×
Waar ben je?