Logo Stichting Opvoeden.nl

Ouderschap

Veilig buiten

Er is niets zo fijn en gezond voor een kind als buiten zijn. Stimuleer je kind zoveel mogelijk buiten te spelen. Let daarbij op een paar dingen.

Zomerhitte

Houd vooral in de zomer rekening met de zon. Kinderen zijn nog gevoeliger voor de zon dan volwassenen, bescherm ze daarom goed. En houd kleine kinderen heel goed in de gaten bij water. Ook grotere kinderen nemen nog wel eens risico’s.

Buitenspelen

Met al die auto's op straat is het best gevaarlijk om op straat te spelen. Leg kinderen uit dat ze niet plotseling de straat op rennen. Of laat je kind spelen op de daarvoor aangelegde speelvelden of in speeltuinen.

Tuintrampolines

Kinderen spelen graag op een tuintrampoline. Het grootste gevaar bij trampolinespringen is dat kinderen er vanaf vallen. Graaf eventueel de trampoline in om de valhoogte en daarmee de kans op ernstig letsel te verkleinen. Lees meer tips en adviezen op Veiligheid.nl.

Insecten

Een insectenbeet is nooit leuk, maar een kind schrikt er vaak van. De meeste insectenbeten zijn heel goed te behandelen. Is je kind allergisch voor een bepaald insect, of is het gebeten door een teek, raadpleeg dan de huisarts.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X