Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Leerlingenvervoer

Kinderen die vanwege een handicap of stoornis niet zelf naar school kunnen gaan, kunnen mee met het leerlingenvervoer. Als ouder kun je hiervoor een bijdrage in de kosten aanvragen bij de gemeente.

Welk type school?

Niet voor elk schooltype is leerlingenvervoer geregeld. Je kind komt ervoor in aanmerking als het naar het voortgezet speciaal onderwijs gaat. Als je kind een handicap of stoornis heeft, maar toch naar het regulier voortgezet onderwijs gaat, kan het misschien ook in aanmerking komen voor leerlingenvervoer als het niet zelf naar school kan.

Leerlingenvervoer in je eigen gemeente

Gemeenten bieden een bijdrage in de kosten voor het leerlingenvervoer. In elke gemeente is het leerlingenvervoer anders geregeld. De exacte regeling van het leerlingenvervoer is opgenomen in de ‘verordening leerlingenvervoer’. Deze verordening is meestal te vinden op de gemeentelijke website.

Wil je weten of je recht hebt op een bijdrage in de kosten voor leerlingenvervoer, of wil je leerlingenvervoer aanvragen, dan kun je alleen bij je gemeente terecht.

×
Waar ben je?