Logo Stichting Opvoeden.nl

Jongvolwassene

Concerten en muziek

De meeste jongeren houden ervan om naar concerten in grote hallen en zalen te gaan, zoals Ahoy. Kleinere concerten worden gegeven in regionale theaters, evenementenhallen of poppodia.

Muziekfestivals

Behalve concerten van één artiest zijn er ook festivals waar meerdere artiesten en bands optreden. Deze festivals worden vaak heel goed bezocht. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Pinkpop.

Muziekstijlen

Er zijn veel verschillende soorten muziekstijlen en dus ook verschillende muziekfestivals, bijvoorbeeld voor jazz, hardcore, rock, hiphop en technomuziek. Het hangt van hun persoonlijke interesse af waar jongeren naartoe gaan.

Leeftijdsgrenzen bij concerten

De meeste concerten zijn in principe voor alle leeftijden. Bij sommige concerten wordt aangegeven vanaf welke leeftijd iemand welkom is, bijvoorbeeld vanaf 16, 18 of 21 jaar, net als bij uitgaansgelegenheden.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X