Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Homoseksualiteit

In de puberteit voelen jongeren zich vaak voor het eerst seksueel of romantisch aangetrokken tot iemand anders. Kinderen kunnen al vroeg doorhebben dat ze op verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Het kan ook zo zijn dat je kind op zowel jongens als meisjes kan vallen. Dit noem je biseksualiteit.

Puberteit

In de puberteit ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht. Dit betekent niet dat ze daar dan ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren met homoseksuele gevoelens

In deze periode kunnen jongeren experimenteren met seks. Het kan bij experimenteren blijven, maar jongeren kunnen ook ontdekken dat ze homoseksueel zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Uit de kast

Iemand die er openlijk voor uitkomt homoseksueel te zijn, komt ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken ervan of moeten eraan wennen als blijkt dat hun kind homoseksueel is, terwijl andere het vermoeden al hadden.

×
Waar ben je?