Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Biseksueel

Je kind kan heteroseksueel zijn of homoseksueel, of biseksueel. Biseksualiteit houdt in dat je een seksueel verlangen hebt naar zowel mannen als vrouwen. Je hoort biseksuele mensen ook wel zeggen dat ze niet op een geslacht, maar op een persoon vallen.

Biseksuele gevoelens ontdekken

In de puberteit, dus tussen hun twaalfde en achttiende jaar, ontwikkelen jongeren seksuele gevoelens. Sommige jongeren komen erachter dat ze verliefd kunnen worden op jongens en meisjes. Dit betekent niet dat ze daar dan ook direct iets mee doen. Ieder kind gaat hier anders mee om.

Experimenteren of niet?

Veel jongeren laten niet merken dat ze verliefd zijn. Andere jongeren experimenteren in deze periode juist met seks. Jongens vrijen met jongens en meiden met meiden. Het kan bij experimenteren blijven, maar jongeren kunnen ook ontdekken dat ze biseksueel zijn. Sommige jongeren houden deze gevoelens liever voor zich.

Uit de kast

Iemand die er openlijk voor uitkomt biseksueel te zijn, komt ‘uit de kast’. Sommige ouders schrikken ervan of moeten eraan wennen als blijkt dat hun kind biseksueel is, terwijl andere het misschien al hadden verwacht.

×
Waar ben je?