Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Veilig buiten spelen

Zandbak

Spelen in de zandbak is voor je kind een leuke bezigheid. Daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling. Het is begrijpelijk dat je als ouder misschien bang bent voor verstikking in het zand en ziekten die je kind kan oplopen. Als je kind in de zandbak speelt, houd dan altijd een oogje in het zeil. Probeer er goed op te letten dat je kind zichzelf niet ingraaft.

Afdekken

Om te voorkomen dat je kind ziek wordt van bijvoorbeeld vogelpoep in het zand, kun je de zandbak na gebruik afdekken. Ook regelmatig het zand verversen kan ziekten voorkomen.

Speeltuin

Je kind vindt het waarschijnlijk erg leuk om in de speeltuin op de speeltoestellen te spelen. Het is verstandig eens een rondje door de speeltuin te lopen om te kijken of dit een veilige plek is voor je kind. Veel ongelukken gebeuren doordat kinderen van het klimrek vallen. Je kunt er dus op letten of er een zachte en onbeschadigde ondergrond onder het klimrek ligt. Mankementen in de speeltuin kun je melden bij de beheerder.

Op straat

Vroeger kon het misschien nog, maar tegenwoordig, met al die auto’s op straat, is het best gevaarlijk voor kinderen om op straat te spelen. Je wilt kinderen het buiten spelen natuurlijk niet ontzeggen. Daarom kun je uitleggen dat ze niet plotseling de straat op moeten rennen. Daarnaast kun je je kind laten spelen op de daarvoor aangelegde speelvelden of in speeltuinen.

×
Waar ben je?