Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Aangepast sporten

Het kan zijn dat je kind door een handicap niet mee kan doen aan gangbare sportactiviteiten. Dit hoeft niet per se een lichamelijke handicap te zijn. Ook astma of overgewicht kan problemen opleveren. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je kind toch te laten sporten.

Sport stimuleren

Wanneer je kind een bepaalde aandoening heeft, ben je misschien geneigd het extra te beschermen. Bijvoorbeeld uit angst voor blessures. Probeer je kind toch te stimuleren om te sporten want met de juiste begeleiding is sporten met een beperking heel goed mogelijk.

Mogelijkheden voor aangepast sporten

Als je kind in een revalidatieproces zit, kun je met het revalidatieteam overleggen wat de mogelijkheden op het gebied van sporten zijn. De meeste gemeenten zetten speciale projecten op om kinderen met een handicap te kunnen laten sporten. Daarnaast zou je met een bewegingsspecialist een sportprogramma voor je kind kunnen samenstellen. Ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) om in contact te komen met een bewegingsspecialist.

Sportschool

Sportscholen houden ook steeds meer rekening met mensen met een beperking die willen sporten. Je kunt altijd bij een sportschool informeren naar de mogelijkheden.

G-sport

G-sport staat voor gehandicaptensport en is er speciaal voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. De bekendste sport voor gehandicapten is het G-voetbal. Als je kind het leuk vindt om hieraan mee te doen, vraag dan informatie bij sportverenigingen in de buurt. Misschien is er zelfs een sportvereniging speciaal voor gehandicapten. Kijk op Gehandicaptensport.nl voor een vereniging bij jou in de buurt.

×
Waar ben je?