Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Bedritueel

Voor je kind is het prettig om de dag rustig af te sluiten. Dit geeft je kind duidelijkheid. Help hem met een vaste volgorde van uitkleden, wassen, tanden poetsen, pyjama aantrekken, voorlezen en knuffelen. Je kind weet dan dat hij na het verhaaltje en de knuffel moet gaan slapen.

Voorlezen

Bijna alle kinderen vinden het leuk om als onderdeel van het slaapritueel nog even te worden voorgelezen. Kleine kinderen kun je eindeloos hetzelfde boekje voorlezen. Maar houd je wel aan de slaaptijd. En dan moet je kind ook echt gaan slapen.

In bed blijven

Na het slaapritueel zeg je welterusten en vertrekt.  Voorkom dat je kind opnieuw aandacht krijgt door allerlei vragen, zeuren of grapjes. Negeer dat gedrag en kom er niet voor terug. Zorg dat je kind in bed blijft tot de volgende morgen. Laat je kind niet zomaar uit bed komen, maar breng het terug als het toch gebeurt. Als er iets is, troost je kind dan in bed. Geef je kind de volgende morgen een compliment, als hij zich aan de afspraken heeft gehouden.

 

×
Waar ben je?