Logo Stichting Opvoeden.nl

Basisschoolkind

Bedritueel

Voor je kind is het prettig om de dag rustig af te sluiten. Dit geeft je kind duidelijkheid. Help met een vaste volgorde van uitkleden, wassen, tanden poetsen, pyjama aantrekken, voorlezen en knuffelen. Je kind weet dan dat het na het verhaaltje en de knuffel moet gaan slapen.

Voorlezen

Bijna alle kinderen vinden het leuk om als onderdeel van het slaapritueel nog even voorgelezen te worden. Kleine kinderen kun je eindeloos hetzelfde boek voorlezen. Maar houd je wel aan de slaaptijd. Dan moet je kind ook echt gaan slapen.

In bed blijven

Na het slaapritueel zeg je welterusten en vertrekt. Voorkom dat je kind opnieuw aandacht krijgt door allerlei vragen, zeuren of grapjes. Negeer dat gedrag en kom er niet voor terug. Zorg dat je zoon of dochter in bed blijft tot de volgende morgen. Laat je kind niet zomaar uit bed komen, maar breng het terug als het toch gebeurt. Als er iets is, troost dan in bed. Geef je kind de volgende morgen een compliment, als het zich aan de afspraken heeft gehouden.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X