Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Schoolmelk en gruiten

Schoolmelk en schoolgruiten zijn projecten om kinderen gezonde voeding aan te bieden op school.

Calcium en vitamines

Melk bevat eiwitten, vetten en koolhydraten, maar ook veel vitamines, waaronder vitamine A, B2, B12 en D. Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten en tanden. Vitamine A is goed voor de ogen en bevordert de groei.

Schoolmelk

Op sommige basisscholen wordt schoolmelk aangeboden. Ouders kunnen zelf aangeven of ze hun kinderen aan dit project mee willen laten doen. Kinderen krijgen dan kleine pakjes melk en drinken dit vaak klassikaal op. Ook is het mogelijk om te kiezen voor chocolademelk of drinkyoghurt als je kind geen melk lust. Voor kinderen met een koemelkallergie of een lactose-intolerantie is schoolmelk natuurlijk niet geschikt. Zij krijgen eventueel iets anders te drinken.

Schoolgruiten

Schoolgruiten zijn een combinatie van groente en fruit. Het doel van dit schoolproject is om kinderen op jonge leeftijd gezonde voedingsgewoonten bij te brengen. Minstens 2 keer per week wordt er dan klassikaal een bakje gruiten gegeten. De meester of juf besteedt dan op een leuke manier aandacht aan gezonde voeding. De gruiten kunnen door een leverancier geleverd worden, maar het is ook mogelijk dat ouders zelf hun kinderen gruiten meegeven.

×
Waar ben je?