Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Taalproblemen

Als ouder help je je kind automatisch bij de ontwikkeling van taal. Misschien heb je het gevoel dat je kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen.

Taalproblemen

Soms doe je er alles aan en loopt je kind toch een taalachterstand op. Bijvoorbeeld als je kind moeite heeft met lezen (dyslexie) of moeite heeft zichzelf uit te drukken en  daardoor gefrustreerd of boos kan reageren. Vraag dan advies aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of aan een logopedist.

In ernstige gevallen spreekt men van een Taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ongeveer 5 tot 7% van de bevolking heeft een TOS.

Stimuleer taalontwikkeling

Een goede taalontwikkeling vraagt om stimulatie. Van jongs af aan is het verstandig veel met elkaar te praten en vaak voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen door vaders veel bijdraagt aan een goed taalontwikkeling.

Je kunt meer lezen over spraak- en taalontwikkeling op de website van Kind en Taal van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

×
Waar ben je?