Logo Stichting Opvoeden.nl

Basisschoolkind

Spraakproblemen

Als ouder help je je kind automatisch bij de ontwikkeling van taal, maar misschien heb je het gevoel dat je kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen.

Problemen met praten

Het kan gebeuren dat een kind problemen heeft met praten zoals stotteren, slissen, of heel schor of hard praten. Hard praten kan bijvoorbeeld komen doordat een kind minder hoort.

Soms praat een kind bij andere mensen helemaal niet of alleen heel zachtjes. Dit kan bijvoorbeeld omdat het niet durft te praten.

Hulp zoeken

Vind je dat de spraak van je kind zich langzamer of anders ontwikkelt dan die van andere kinderen? Praat dan met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of de huisarts. Zij kunnen je kind verwijzen naar bijvoorbeeld de logopedist.

Je kunt het niveau van de taalontwikkeling testen op KindenTaal.nl. Deze testen zijn geschikt voor ouders van Nederlands opgevoede kinderen. Als de test aangeeft dat het niveau van je kind laag is, bespreek de uitslag dan met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X