Logo Stichting Opvoeden.nl

Baby

Als je baby vroeg wakker wordt

Een baby wordt de eerste maanden een paar keer per nacht wakker. Vanaf een halfjaar slapen de meeste baby’s ’s nachts wel 8 tot 9 uur achter elkaar door.

De verschillen tussen baby’s zijn heel groot. Sommige baby’s zijn ook heel vroeg wakker. Een baby heeft soms enige tijd nodig om in een slaapritme te komen.

Vermoeidheid bij jezelf voorkomen

Zorgen voor je baby is soms vermoeiend, zeker als hij een lange tijd 's morgens vroeg wakker wordt. Zorg daarom dat je zelf voldoende rust en ontspanning krijgt. Probeer ook de taken te verdelen met je partner of met een grootouder of vriendin.

Waardoor worden baby’s vroeg wakker?

Baby's kunnen om verschillende redenen vroeg wakker worden. Bijvoorbeeld omdat je baby honger heeft, het te koud of te warm is in de slaapkamer of omdat er te veel geluid is in de kamer. Het kan ook zijn dat vroeg wakker worden hoort bij je kind en dat het wat minder slaap nodig heeft.

Tips om je baby door te laten slapen

  • Zorg voor een vast dagritme en een vast ritueel bij het naar bed brengen.
  • Hang verduisterende gordijnen op en zorg voor een rustige kamer.
  • Kijk naar het slaappatroon overdag. Houd eens bij hoeveel je baby overdag slaapt. Je kunt proberen om een slaapje overdag te laten vallen, of de slaapjes iets korter te laten duren.
Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X