Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Welke media zijn geschikt voor een baby of dreumes?

Bij het kiezen van tv-programma’s, websites, apps en boekjes voor de allerkleinsten, moet je er eigenlijk alleen op letten dat het speciaal voor baby’s en dreumesen gemaakt is. Een ander belangrijke voorwaarde is of je kind het leuk vindt.

Educatief?

Trek je niets aan van het etiket ‘educatief’. Op deze leeftijd is alles leerzaam en het echte schoolse leren (educatie) is nog helemaal niet aan de orde.

Leuke apps voor baby’s

Er zijn al heel wat leuke apps geschikt voor de allerkleinsten. Juist met een app kun je eindeloos iets herhalen. Daardoor leren jonge kinderen snel, soms al heel zelfstandig, en dat kan er spectaculair uitzien.

Op een tablet

Een baby die nog niet kan praten, kan vaak wel al tikken en vegen op een tablet. Als je het scherm aanraakt, gebeurt er ook meteen wat, maar dat wil niet zeggen dat ze ook weten wat ze doen. Dat hoeft ook niet. Het is leuk genoeg om te zien hoe een dreumes van nog geen 2 jaar zelfstandig Skype kan starten om met opa of oma te bellen, of uit zichzelf een favoriet YouTube-fimpje opzoekt en afspeelt.

Tip: blijf ook gewone boekjes voorlezen

Blijf naast alle apps ook gewoon boekjes voorlezen. Vooral vlak voor het slapen gaan, is een gewoon boekje misschien ook beter, omdat een tablet te veel licht kan geven. Dat werkt het slaperig worden juist tegen.

×
Waar ben je?