Logo Stichting Opvoeden.nl

Baby

Bewegingen zien

Een pasgeboren baby kan kijken naar grote voorwerpen die langzaam bewegen. Hij kijkt dan met schokjes. Je kind kijkt ook naar jou als je dichtbij bent en langzaam beweegt.

Met de ogen volgen

Vanaf 3 à 4 maanden blijft je baby naar je kijken als je door de kamer loopt. Hij volgt je dan met zijn ogen. Je kind draait nu zelfs het hoofd om, om jou of een voorwerp beter te zien. Tussen de 3 en 6 maanden leren baby’s ook om snel bewegende voorwerpen met hun ogen te volgen. Dan kunnen ze bijvoorbeeld zien dat speelgoed op de grond valt. Het vermogen om diepte te zien begint zich te ontwikkelen.

Zien op afstand

Je baby volgt met zijn ogen, hoofd of hele lichaam een voorwerp dat verdwijnt. De afstand waarop hij kan zien, wordt steeds groter. Niet alleen leert je kind ver zien, het ziet ook heel kleine dingen steeds scherper. De ogen en handen werken steeds beter samen. Als je kind steeds beter ziet, kan het ook steeds beter dingen vastpakken.

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Deel deze informatie via social media

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. X