Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Overgevoelig voor voedingsmiddelen

Voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken zijn:

gluten bevattende granen, zoals tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut. Gluten zit bijvoorbeeld in brood, koekjes, pasta’s en pap;

  • ei;
  • vis;
  • noten en pinda’s;
  • soja;
  • melk;
  • schaaldieren en weekdieren;
  • selderij;
  • mosterd;
  • sesamzaad;
  • sulfiet;
  • lupine.

Koemelkallergie bij baby’s

Krijgt je kind flesvoeding en heeft het rode bultjes of rode plekken op de huid, of veel last van de darmen? Dan heeft het misschien koemelkallergie. Als je denkt dat je kind niet tegen koemelk kan, ga dan altijd naar je huisarts of het consultatiebureau.

Je ontdekt een koemelkallergie meestal voordat je kind 1 jaar is. Bij veel kinderen verdwijnt de koemelkallergie als ze eenmaal 1 jaar zijn, en bij de meeste is het helemaal weg als ze 5 jaar zijn. Vraag aan je huisarts of het consultatiebureau wanneer je weer koemelk kunt uitproberen bij je kind.

×
Waar ben je?