Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Borstvoeding en alcohol

Drink geen alcohol als je borstvoeding geeft. Alcohol komt in de borstvoeding terecht en je baby drinkt het dus ook. Dat is absoluut niet goed voor zijn ontwikkeling. Ook komt de melkproductie moeilijker op gang als je vaak alcohol drinkt, en de hoeveelheid melk neemt af. Baby’s die op die manier te weinig voeding binnenkrijgen, groeien minder goed of zelfs onvoldoende.

Het sprookje van bruin bier

Het is niet waar dat speciaal bruin bier goed is voor de moedermelk! Alle alcohol is slecht voor moedermelk.

Wil je toch alcohol drinken? Wacht dan drie uur per glas met de volgende voeding. Het kost minimaal drie uur voor je lichaam om één consumptie zo te verwerken dat er geen alcohol meer in de moedermelk zit.

Overmatig gebruik

Bij ieder genotmiddel is het voor je eigen gezondheid van belang dat je maat houdt. Daarnaast is een ouder die te veel drinkt of een probleem heeft met drugs gebruikt vaak minder goed in staat om de verantwoordelijkheid voor zijn of haar kind te dragen.

Test jezelf

Het is bekend dat mensen die verslaafd zijn zelf vaak niet in de gaten hebben hoe erg ze eraan toe zijn. Als je twijfelt of je verslaafd bent, kun je mensen uit je omgeving eerlijk vragen wat zij van je drank- of drugsgebruik vinden. Ga daarbij niet volledig af op de mening van je eigen partner. Dat klinkt misschien gek, maar partners raken vaak gewend aan het verslavingspatroon, waardoor ze er een blinde vlek voor ontwikkelen.

Kijk ook eens bij:

×
Waar ben je?